top of page

Om HBS

 

Hästholmens båtsällskap bildades 1930 och var en sammanslagning av olika båtverksamheter inom ett flertal olika sport- och fritidsklubbar i kanalen. Båtklubben var till för boende på Kvarnholmen anställda av KF. På andra sidan viken hade Finnboda varv en båtklubb för sina anställda. De två båtklubbarna samverkade intensivt i olika aktiviteter och fester genom åren.

 

Båtarna vinterförvarades huvudsakligen längre söderut på den väg där klubben nu ligger.

I början av 1970-talet byggs tunnlarna genom Finnberget och kanalen fylls igen. Anledningen var att OK skulle kunna köra sina lastbilar till oljedepån.

Båtklubben fick i och med det överta nuvarande klubbhus som fungerat som mastskjul åt det tidigare yachtvarvet, troligtvis uppfört någon gång i slutet av 1800-talet.

KF började kräva arrende för marken vilket gjorde att klubben tvingades höja medlemsavgifterna samt välkomnade också icke Kvarnholmsbor som medlemmar.

 

KLUBBHOLME

Båtklubben har sedan dess en tradition att välkomna alla som vill fika, sola eller bara beundra våra kära båtar. Så Välkommen in på området och njut - men visa hänsyn.

För din information så är du med ditt medlemskap i Hästholmens båtsällskap även medlem i föreningen Nackas förenade båtklubbar. Detta ger dig tillgång till att angöra på bryggorna på klubbholmen Härsö och även möjlighet att använda bastun på ön.

 

Gå gärna in på föreningens hemsida (http://nfbk.se/harso/) för mer information om Härsö och om det som gäller för bastun. För att få tillgång till bastun, ring Teddy på telefonnummer 070-378 53 22 och kom överens om tid och plats för att införskaffa din egen nyckel för 350 kronor. Om du vill kan du även skaffa NFBKs vimpel (150 kr) som ett snyggt komplement till vår.

 

 

bottom of page